Samenwerking Commercie en Fieldmanagement
Verhaal

Samenwerking Commercie en Fieldmanagement

  • 12 oktober 2022
  • 3 minuten

Belangrijk is allereerst om met plezier te werken aan een gemeenschappelijk doel. Wij willen dat engineers goed op hun plek zitten bij Fourtress op een supercoole opdracht, werken aan hun eigen ontwikkeling en een bijdrage leveren aan innovatieve ontwikkelingen bij diverse klanten!

Twee verschillende rollen met één gemeenschappelijk doel : Field Manager en Commercieel Manager. Binnen Fourtress hebben wij twee rollen die nauw betrokken zijn bij het salesproces. Maar wat houden deze rollen in de praktijk in? Hoe is de samenwerking tussen ons en wat maakt dit zo uniek?

Gemeenschappelijk doel
Onze samenwerking heeft als doel: het centraal stellen van de engineers van Fourtress. Dit doen wij beide vanuit een andere invalshoek.

De rol van Field Manager
De Fieldmanager is verantwoordelijk voor het op technisch vlak begeleiden, boeien en binden van de engineers binnen Fourtress. Zij geven daarbij invulling aan hun ambities in relatie met die van Fourtress.

De Field Manager geeft leiding aan de technische ontwikkeling van de engineers en zorgt voor kennisdeling, inspiratie, leiderschap en innovatie binnen Fourtress. Deze ontwikkeling stemt de Field Manager af op het carrière pad van de engineer en op de behoefte van de opdrachtgever. Dit allemaal in samenwerking met de Commercieel Manager.

De rol van Commercieel Manager
De vraag vanuit de markt vertalen naar concrete opdrachten voor onze engineers, daar zorgt een Commercieel Manager voor. Dit doet een Commercieel Manager van Fourtress in een gevarieerde klantenkring. Van een start up, MKB tot grote corporate bedrijven. Het vertalen van de vraag ofwel opdracht van de klant, wordt samen bekeken en dan wordt er bepaald wie van onze engineers het beste aansluit.

Waarom twee rollen?
De Field Manager is vanuit zijn technische achtergrond een expert en daardoor een klankbord voor engineers, waar commercie zich meer richt op de vertaling van de behoefte naar mogelijkheden voor een passende opdracht. Ofwel Field Management faciliteert de soft en hard skills en Commercieel Management creëert opdrachten die aansluiten bij de ontwikkelingsbehoefte bij een klant. Het beste van twee werelden! Focus vanuit twee invalshoeken, waarbij de engineer centraal staat!

Wat maakt de samenwerking zo bijzonder?
Allereerst met plezier werken aan een gemeenschappelijk doel. Wij willen dat engineers goed op hun plek zitten bij Fourtress op een supercoole opdracht, werken aan hun eigen ontwikkeling en een bijdrage leveren aan innovatieve ontwikkelingen bij diverse klanten!
Daarnaast zijn we veel in contact zijn met engineers, klanten en hebben we vooral veel plezier in het samenwerken. De behoefte van de klant vertalen naar mooie innovatieve oplossingen waarbij de engineers van Fourtress een wezenlijke bijdrage leveren en de klantverwachtingen overtreffen.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Neem dan contact met me op via [email protected] en dan lichten we het graag verder toe!