Diagnoptics Age Scanner Fourtress
Project

Diagnoptics

Age scanner

  • 12 oktober 2022
  • 4 min

"De scanner communiceert de data naar de apps en via Bluetooth Low Energy (BLE) worden real-time verwerkt en getoond."

Diagnoptics is de pionier en uitvinder van geavanceerde diagnoseapparatuur waarmee het risico op diabetes en bijbehorende complicaties op een niet-invasieve manier kan worden gediagnosticeerd en ingeschat.

Voor deze klant zijn meerdere Android en iOS apps ontwikkeld die nauw samen moeten werken met de AGE scanner van Diagnoptics. De AGE scanner is in staat om non-invasieve metingen uit te voeren op de huid voor voortgeschreden-versuikeringseindproducten (ook wel Advanced Glycation End products, of AGEs genoemd). De scanner communiceert de data naar de apps via Bluetooth Low Energy (BLE). De uitdaging voor Fourtress hierin is het correct opzetten van de BLE-communicatie waarbij data zoals meetresultaten, batterijniveau en apparaat gegevens door de apps real time wordt verwerkt en op een duidelijke manier aan de gebruikers wordt getoond.

Drie van de totaal vier ontwikkelde apps gebruiken deze data om de gebruiker te informeren. Zo is er de SkinAge app, die in staat is met deze data de gemeten leeftijd van je huid te vergelijken met je kalenderleeftijd. Daarnaast is er de MyAgeNow app, die de metingen gebruikt om je AGE-niveaus te vergelijken met andere mensen van je leeftijd. De laatste app die aan het lijstje toegevoegd kan worden is Healthi. Deze app is in staat om met een combinatie van je BMI, leeftijd en metingen een indicatie te geven van het risico dat je in de toekomst gaat lopen op diabetes type 2. Alle resultaten van deze apps kunnen worden opgeslagen en direct gedeeld worden.

Daarnaast is er nog de Diagnoptics Service App. De Diagnoptics Service App maakt het mogelijk om een “over-the-air” firmware update uit te voeren op de scanners, zodat ook deze altijd kunnen genieten van de laatst beschikbare firmware zonder dat deze terug hoeven te komen naar Diagnoptics. Via de app wordt de huidige firmware-versie vergeleken met de nieuwste versie welke beschikbaar is op de servers van Diagnoptics. Indien er een nieuwere beschikbaar is zal de firmware als ZIP-bestand tijdelijk op je telefoon opgeslagen worden zodat de app deze, wederom via BLE, op de scanner kan installeren.

Door deze apps en de scanner is het heel eenvoudig geworden om een indicatie van je AGE-gezondheid te krijgen. Een snelle scan en de apps kunnen ook verschillende leefstijlinterventies ondersteunen