Abel project Fourtress
Project

Abel

Fysiotherapie & Revalidatie

  • 14 oktober 2022
  • 4 min

"De portal is een op Cloud gebaseerde toepassing en heeft een backoffice en een Front End."

Abel is een bedrijf dat nieuwe innovatieve zorgproducten ontwikkelt, waaronder de Abel Pro. Dit is een uniek trainingsapparaat waarmee mensen met sta- en loopproblemen veilig, verantwoord en doelgericht kunnen trainen op kracht en conditie. Het trainingsprogramma is gebaseerd op trainingsprincipes uit de (sport)fysiotherapie.

Naast het fysieke trainingsapparaat ontstond er ook behoefte aan een uitbreidingspakket, waarmee de fysiotherapeuten een betere begeleiding aan de cliënten konden geven. We hebben hier twee soorten oplossingen opgeleverd:

  • Een backend en frontend middels een portal, waarmee alle trainingsprogramma’s en rapportages worden bijgehouden.
  • Een slimmere uitvoering van het trainingsapparaat middels sensoren.

Na een uitvoerige inventarisatie is de ontwikkeling gestart en heeft Fourtress allereerst een SaaS applicatie opgeleverd, waarmee fysiotherapeuten hun cliënten op afstand kunnen begeleiden met revalideren. De begeleiding vindt plaats door middel van cliënt-specifieke trainingsprogramma voor te bereiden die past in het revalidatieprogramma. Dit is voor zowel de fysiotherapeut als ook de client bereikbaar via een eigen portal. De portal is een op Cloud gebaseerde toepassing en heeft een backoffice en een front-end.

Om de uitvoering van de training te kunnen volgen zijn in het trainingsapparaat diverse sensoren aangebracht met elk een eigen functie. Deze sensoren leveren de data aan. Hiervoor hebben we onze ervaring rondom hardware en sensoren ingebracht en is er een uitbreiding gekomen in de vorm van een mobiele app (zowel iOS als Android) die sensor data van de Abel Pro inzichtelijk maakt.

De technieken en tools die hierbij met name aan bod zijn gekomen zijn: BLE (ESP3 en MPU-6050), Java, Angular, Azure, iOS en Android.