High Tech.
Human Sense.

embedded software technische automatisering

Als dienstverlener op het gebied van embedded software, technische automatisering en app development ondersteunt Fourtress bedrijven met behoefte aan specifieke kennis of extra capaciteit. Of het nu gaat om device drivers of applicaties, Fourtress levert innovatieve technologische diensten en ontwikkelt producten voor opdrachtgevers die hoge kwaliteitseisen stellen.

Fourtress doet dit in de vorm van consultancy, (inhouse) projecten en detachering met een focus op de domeinen: Automotive, Lifetec & Health, Food & Technology en High Tech Systems & Materials.

Typerend voor Fourtress is de passie voor hoogwaardige technologie, gecombineerd met een persoonlijke benadering van de klant.

Fourtress voldoet aan de normen zoals vastgelegd in NEN 4400-1 en is opgenomen in het Register Normering Arbeid. 

Fourtress in de huidige markt

embedded softwareDe ontwikkelingen in de embedded software, technische automatisering en app development staan nooit stil. Onze mensen werken aan (en met) chips, welke steeds kleiner en zuiniger worden. Deze bevatten de laatste (draadloze) communicatie mogelijkheden voor “Smart” connected devices, waardoor we voorloper zijn in "A place called tomorrow".

In de nieuwe wereld van Internet of Things, Industrie 4.0 en Big Data verschijnen er steeds meer sensoren en actuatoren om ons heen en zijn smartphones en tablets niet meer weg te denken. Dit zorgt voor nieuwe software architecturen waarin apps en Cloud oplossingen een centrale rol gaan spelen voor de aansturing en visualisatie van het geheel. Dit is een algemene trend die terugkomt in de domeinen waarin we actief zijn: Automotive, Lifetec & Health, Food & Technology en High Tech Systems & Materials. Deze ontwikkelingen zullen de komende jaren alleen nog maar gaan groeien en dit zijn ontwikkelingen waar Fourtress zich al jaren op richt, zie cases en klanten. 

 

Fourtress zoekt
nieuwe Professionals

Fourtress systeem software engineersis een ambitieus bedrijf dat continu op zoek is naar leergierige systeem en software engineers en technische mobile developers (native iOS, Android of Windows Phone). Of je nu net afgestudeerd bent, al jaren ervaring hebt of zelfstandig bent, wij zijn op zoek naar professionals die samen met ons een nog hoger niveau binnen de ICT-dienstverlening willen bereiken.

Heb jij een passie voor hoogwaardige technologieën? Gaat je hart sneller kloppen van termen als ‘connected devices’, ‘smart technology, ‘Industrie 4.0’ en ‘internet of things’? Loop je warm voor low level embedded omgevingen of ben jij iemand die op de hoogte is van alle nieuwste ontwikkelingen op het gebied van app development (iOS, Android, Windows, Mac OS en OSX)? Wij bieden jou de kans om jezelf verder te ontwikkelen!

Geïnteresseerd in de carrièremogelijkheden bij Fourtress?

Projecten, Detachering en Consultancy.

Projecten, Detachering en ConsultancyFourtress is een detacheerder, consultant, adviseur én innovator in één. Daarbij streeft Fourtress meerdere doelen na.

Wij willen ‘onze’ mensen inspireren en motiveren om persoonlijk te groeien en er zo voor te zorgen dat wij met de beste, creatieve en meest efficiënte oplossingen voor vraagstukken van onze klanten komen en deze realiseren. Zowel intern als extern. In welke rol dan ook. Of we nu detacheren, opereren als consultant of bevlogen aan de slag gaan met ‘eigen’ projecten, wij streven altijd naar het hoogst haalbare: high tech with human sense!

Interesse in de mogelijkheden van Fourtress?

 

Video

Fourtress in beeld

Wil je weten wat we precies doen? Fourtress stelt zich graag
aan je voor, dus neem snel een kijkje!

Diensten

 Projecten

Zo ambitieus en gretig als wij zijn, stappen we graag in projecten waarin we geloven. Waaraan we met de inzet van onze jarenlange expertise en vergaande kennis en kunde van software, systeem integratie en technische app ontwikkelingen een wezenlijke bijdrage kunnen leveren.

Ben je op zoek naar ‘high tech with human sense’ en actief binnen de domeinen Automotive, Lifetec & Health, Food & Technology of High Tech Systems & Materials? Bij Fourtress kun je naast detachering en advies ook terecht met complexe vraagstukken die om een hoogwaardig technologisch antwoord vragen. Of als je complete software trajecten wilt outsourcen. Ook dan zijn wij er om te ontzorgen.

Intern hebben wij namelijk de beschikking over een groot aantal professionals die je bedrijf naar een hoger plan kunnen tillen. Vakmensen die weten hoe je betrouwbare software ontwikkelt én bouwt aan langdurige vertrouwensrelaties. Iets dat wij bij Fourtress hoog in het vaandel hebben staan.

Bekijk onze cases voor projecten

 • ZOOF
 • ASML
 • NXP
 • Philips
 • Fides
 • Imec Holst Centre

Detachering & Advisering

Extra en/of aanvullende ICT-capaciteit nodig? Expertise over technische software of app development in huis halen? Voor een korte of langere periode; onze tak detachering laat je profiteren van de kennis, kunde en ervaring van onze medewerkers. Fourtress is namelijk gespecialiseerd in het detacheren van top software en systeem engineers en mobile developers (native iOS, Android en Windows).

Wat ons tot een specialist maakt? Onze ruime ervaring met detachering voor zowel MKB-bedrijven als multinationals. Misschien nog wel belangrijker: wij kijken altijd verder dan het CV. Wie matcht met wie? Wie is de mens achter de ICT'er? Kortom, wie excelleert waar? Inderdaad, Fourtress is de menselijke maat binnen de wereld van de embedded software, technische automatisering en app development.

Zo levert Fourtress al jaren topwerk af in de technische branche, in de vorm van goed geschoolde professionals mét goede sociale en communicatieve vaardigheden. Stuk voor stuk vakmensen die techniek weten te koppelen aan datgene waar onze klanten en eindgebruikers écht behoefte aan hebben. Kortom, High Tech meets Human Sense.

 

Bekijk onze cases voor detachering en advisering

 • Spits
 • Philips
 • Nucletron
 

 

Consultancy

Fourtress heeft de beste mensen voor hoogwaardig advies bij ‘high tech’ productinnovaties. Samen zijn we in staat complexe vraagstukken van besluitvorming tot implementatie feilloos te analyseren. We hebben kennis in huis op alle niveaus: van low-level embedded software tot de applicatie. Het resultaat? Praktische, betrouwbare adviezen die leiden tot een end-to-end oplossing die werkt! ‘High Tech meets Human Sense', noemen we dat.

 

Bekijk onze cases voor consultancy

 • TomTom
 • Civolution
 • MKB
 

Human Sense

 

+

High Tech

De mens is tot veel in staat. Wie had ooit gedacht dat we als particulier op reis konden naar de ruimte? Dat we auto zouden rijden zonder deze zelf te besturen. En hoe mooi is het dat we met onze smartphone heel de wereld binnen handbereik hebben...Maar hoe ver reikt de technologie eigenlijk? En dient het mens en maatschappij? Vragen die wij ons iedere dag stellen en die ons uitdagen. Het gaat ons namelijk om vooruitgang. Het leveren van hoogstaande technologische software mét maatschappelijke en menselijke relevantie.

=

Human Sense

Om het maximale uit techniek te halen focust Fourtress zich niet louter op de technische vooruitgang. Ook de groei en ontwikkeling van de mens staan centraal. Als medewerker, opdrachtgever én gebruiker. Ons streven is hoogwaardige technologie leveren, waar medewerkers bevlogen aan hebben gewerkt. Waarmee zij een persoonlijke alsook vaktechnische stap voorwaarts hebben gezet. Want, wanneer zij maximaal excelleren, halen we pas écht het maximale uit techniek. En zijn we als mens tot nóg meer in staat...

Great Performance

Zó zijn we in staat om tot hoogwaardige technologische oplossingen en productinnovaties te komen die er écht toe doen. Waar mens en maatschappij – in welke vorm dan ook - plezier aan beleven en trots op zijn. ‘High Tech’ die ons leven vergemakkelijkt, verlengt of verrijkt. Kortom, wanneer we de kracht en behoefte van de mens centraal stellen, maken we de grootste stappen voorwaarts. Daar geloven wij bij Fourtress onvoorwaardelijk in. Klaar voor de volgende stap?

 

Werken bij

Als extern medewerker is het natuurlijk erg belangrijk dat jouw technische expertise op de juiste plek in de markt kan landen en dat je ‘past’ bij de organisatie. In mijn ervaring heeft Fourtress oog voor beide aspecten. Daarnaast is er gedurende de opdracht ook regelmatig afstemming met zowel mijzelf als de klant. De juiste ingrediënten voor een uitstekende samenwerking tussen leverancier, afnemer en externe!

 

     Joop Strous - Extern medewerker

Als freelancer heb ik een prima ervaring met Fourtress: technisch interessante opdrachten met daarin vrijheid voor invulling naar eigen inzicht. Ook administratief en financieel is de samenwerking makkelijk: duidelijke no nonsense contracten die betrouwbaar en tijdig worden nageleefd. Verder voorkomt vlotte en oplossingsgerichte communicatie tijdverlies en onduidelijkheden tijdens opdrachten.

 

     Bas van Klinkenberg - Extern medewerker

Als zelfstandig ondernemer is het belangrijk om de juiste zakenpartners in je ecosysteem te hebben. Fourtress is in de ruim twaalf jaar dat we samenwerken een zeer betrouwbare en flexibele partij gebleken waarbij hun snelheid van handelen en goede kennis van de markt onderscheidend zijn. Fourtress is tevens een partij die met oplossingen komt door daar zelf een rol in te spelen of desnoods door hun netwerk te gebruiken en belangeloos de juiste contacten te leggen, maar die oplossing komt er!

 

Rene Zikken - Extern medewerker

 

Uitdaging met perspectief

Fourtress wil de beste en meest klant gedreven dienstverlener zijn op het gebied van technische software, embedded software en app development. Daarom zijn wij continu op zoek naar minstens net zo ambitieuze experts. Of je nu net afgestudeerd bent, al jaren ervaring hebt als senior of als ZZP’er actief bent, wij zijn voortdurend op zoek naar bevlogen software engineers en native app developers (iOS, Android of Windows Phone) met net dat beetje extra. Technici die beseffen dat ook sociale skills en communicatieve vaardigheden nodig zijn om meer uit techniek te halen. Ben jij zo iemand? Hij / zij die graag de verwachtingen van opdrachtgevers overtreft en zo bouwt aan lange termijn relaties? Laten we dan samen vol overgave gaan voor een nóg hoger niveau binnen de software ontwikkeling. Let’s make high tech with human sense!

Afstudeerders (HBO/WO)

Heb jij een passie voor hoogwaardige technologieën? Gaat je hart sneller kloppen van termen als ‘connected devices’, ‘smart technology, ‘Industrie 4.0’ en ‘internet of things’? Dan is dit je kans!

Voor ons kantoor in Eindhoven zoeken wij sociale en communicatieve techneuten die zelfstandig aan een innovatief en uitdagend afstudeerproject werken. Wij bieden naast de standaard begeleiding een groot netwerk van technische specialisten welke jou kan meehelpen om jouw afstudeeropdracht net dat extra te geven zowel technisch als op eindresultaat.

Studeer jij op HBO/WO-niveau met als afstudeerrichting bijvoorbeeld (Technische) Informatica of Software Engineering, dan heeft Fourtress voor jou een afstudeerstage beschikbaar!

Stuur nu je afstudeerrichting en motivatie via onderstaande knop naar ons door, dan nemen wij contact met je op!

 

Solliciteer direct!

Juniors

Fourtress is op zoek naar enthousiaste Embedded Software Engineers of App Developers die toe zijn aan een nieuwe, creatieve uitdaging. In deze rol ontwerp je hoogwaardige software voor embedded systemen in de domeinen waarin we actief zijn: Automotive, Lifetec & Health, Food & Technology en High Tech Systems & Materials.. Je bent betrokken bij het volledige ontwikkeltraject van deze software, van ontwerp tot implementatie. De software die jij ontwerpt en bouwt is zeer gevarieerd en de door jou ontwikkelde embedded systemen dragen te allen tijde bij aan creativiteit, comfort en veiligheid.

 

Functieprofiel

Solliciteer direct!

Medior

Je bent een systeem- of software engineer of app developer met twee tot vijf jaar ervaring en bent op zoek naar de logische volgende stap in je carrière. Een stap die jou de gelegenheid geeft je door te ontwikkelen en je eerder opgedane ervaring uit te breiden met nieuwe uitdagende en gevarieerde projecten waar je je volledig op kunt storten. Een stap die je ook veel toekomstperspectief biedt en jou de kans geeft op termijn uit te groeien tot senior. Die stap is een functie als medior systeem- of software engineer of app developer bij Fourtress.

Ben jij toe aan de volgende stap in je carrière? Kijk dan snel op www.werkenbijfourtress.nl voor de mogelijkheden!

 

werkenbijfourtress.nl

Senior

Als groeiende en ambitieuze IT-dienstverlener is Fourtress altijd op zoek naar ervaren krachten die haar helpen haar ambities te bereiken en tegelijkertijd nieuwe doelstellingen voor de toekomst durven te stellen: senior systeem- en software engineers of ervaren app developers die hun ervaring willen gebruiken om de organisatie naar een nóg hoger niveau te tillen, door enthousiaste collega’s mee op sleeptouw te nemen, maar ook door zichzelf te blijven ontwikkelen door het uitvoeren van uitdagende opdrachten, waarin je constant te maken hebt met de nieuwste technologieën.

Wij kijken er naar uit om ons team met jouw kennis en ervaring uit te breiden! Kijk voor meer informatie en ervaringen van andere seniors op www.werkenbijfourtress.nl!

 

werkenbijfourtress.nl

ZZP

Externe specialisten zijn onlosmakelijk verbonden met Fourtress. Mede dankzij hun kennis en capaciteiten kunnen wij onze klanten de garantie geven dat we zelfs de meest complexe projecten naar volledige tevredenheid kunnen uitvoeren.

We zijn dan ook erg trots op de ZZP’ers en freelancers die zich met grote regelmaat voor ons inzetten en behandelen hen met dezelfde zorgvuldigheid als onze eigen experts.

Ben jij een zelfstandige ondernemer zonder personeel die graag op projectbasis aan uitdagende en gevarieerde projecten werkt? Neem dan via onderstaande button contact met ons op, voeg je cv bij en hoor wat wij jou allemaal te bieden hebben!

 

Neem contact op!

Meet our human team

 

Alexander

Commercieel Manager

 

Arno

Software Engineer

 

Art

Software Engineer

 

Bart

Commercieel Manager

 

Bas

Software Engineer

Bastiaan

Senior Systeem Engineer

 

Christian

Software Engineer

 

Cliff

Software Engineer

 

Danny

Software Engineer

 

Davy

Senior Systeem Engineer

 

Dennis

Software Engineer

 

Douwe

Field Manager

 

Ernst

Software Engineer

Frederique

Test Engineer

 

Geert

Software Engineer

Harry

Algemeen Directeur

Henk

Field Manager

Hettie

Office Manager

 

Jan-Willem

Head of Project Office

 

Jeroen

Afstudeerder

Jeroen

Afstudeerder

Jo

Senior Systeem Engineer

Johanna

Software Engineer

Joost

Adviseur

Jordy

Software Engineer

Jorg

Systeem Engineer

Kathy

P&O Manager

Kris

Senior Systeem Engineer

Leon

Adviseur

Luis

Systeem Engineer

 

Luuk

Software Engineer

Maarten

Software Engineer

 

Martijn

Software Engineer

Mathijs

Senior Systeem Engineer

Merint

Afstudeerder

Perry

Afstudeerder

Pieter

Senior Systeem Engineer

Pim

Commercieel Directeur

Pim

Systeem Engineer

Rajan

Senior Systeem Engineer

Ramon

Software Engineer

Raoul

Afstudeerder

René

Systeem Engineer

Rick

Software Engineer

Robert

Software Engineer

Roel

Senior Systeem Engineer

Ronald

Software Engineer

Rutger

Software Engineer

 

Sam

Software Engineer

 

Sjors

Senior Systeem Engineer

Stef

Software Engineer

Terence

Software Engineer

Terry

Senior Systeem Engineer

 

Thijl

Software Engineer

Tim

Software Engineer

Tom

Software Engineer

Tom

Commercieel medewerker

Tom

Software Engineer

 

Victor

Software Design Engineer

 

Willem

Software Engineer

Wouter

Software Engineer

 

Wouter

Software Engineer

 

Blogs

U vraagt, wij draaien. Toch?

Een tijdje geleden werd mij gevraagd hoe ik het scrum-proces ‘verkocht’. Het antwoord daarop is vrij eenvoudig: ik verkoop het niet. Ik leg aan een potentiële klant alleen uit welke risico’s we kunnen beperken of zelfs uitsluiten als we een project volgens Agile/Scrum uitvoeren. Voor een opdrachtgever is het altijd een risico om met een andere partij in zee te gaan. Hoe meer je dat risico beperkt of elimineert voor die klant, hoe sneller hij zaken met je zal doen.

Naast dat Fourtress (mijn werkgever) software engineers detacheert bij opdrachtgevers, ontwikkelen we technische software voor onze klanten. Zij zoeken maatwerk en vragen ons om het te bouwen. Vrij complexe materie, maar onder aan de streep zijn wij simpelweg een dienstverlener: u vraagt, wij draaien. Toch?

Lees meer...

Bekijk alle blogs...

Jij staat aan het roer van jouw carrière, maar wie hijst de zeilen?

Een groot deel van de softwareontwikkelaars programmeerde al vóórdat zij ooit hun eerste les in coderen of programmeren kregen. De eerste stappen werden waarschijnlijk samen met Google en Stackoverflow gezet, met thuis een eigen server of een development kit om op te oefenen. De één sleutelt aan zijn brommer, de ander aan een Linux server of Raspberry Pi. Vele uren gaan hier vrijwillig aan op (soms tot wanhoop van de partner...), omdat de hobbyprojecten geboren zijn uit passie; ze zijn zelf uitgezocht en gedreven door intrinsieke motivatie.

Vele hobbyuren, een studie en wat sollicitaties later is het vervolgens de werkgever die bepaalt voor welke projecten een medewerker passie moet tonen. Natuurlijk kun je ZZP-er worden en dat allemaal zelf bepalen, maar met die vrijheid komen risico's en andere plichten waar niet elke programmeur zich mee in wil laten, dus deze groep laat ik hier even buiten beschouwing. Als werknemer kun je niet altijd zelf kiezen welk project je aanpakt en ook dat brengt een zeker risico met zich mee.

Lees meer...

Bekijk alle blogs...

Sales en Fieldmanagement binnen de detachering hand in hand?

Vanuit mijn rol als Commercieel Manager binnen Fourtress ben ik medeverantwoordelijk voor het binnenhalen en houden van hele mooie opdrachtgevers met dito opdrachten.

Wat mij is opgevallen in de afgelopen jaren is dat klanten en prospects verrast reageren op onze splitsing van Sales en Fieldmanagement.

Als commerçant begint het spel bij het bepalen van je toegevoegde waarde als dienstverlener, pas dan kun je gaan bekijken welke prospects hierin mogelijk geïnteresseerd kunnen zijn. Aangezien wij als dienstverlener voornamelijk werken met eigen mensen (vaste voorraad) is er een reikwijdte aan wat je je toekomstige klanten te bieden hebt. Hierdoor is goed duidelijk welke paaseieren ik in mijn mandje heb als ik bij een toekomstige klant binnenloop. Onze klanten willen veelal maar een ding, dat je snel de juiste capaciteit weet te leveren tegen de juiste prijs.

Snelheid is relatief evenals de prijs welke beide worden beïnvloed door de huidige marktwerking.

Lees meer...

Bekijk alle blogs...

Waardecreatie met IoT

Het ‘Internet of Things’ wie heeft het er tegenwoordig niet over. We willen het liefst alles connected maken en zoveel mogelijk data verzamelen en diensten aan elkaar koppelen. De mogelijkheden zijn oneindig. Echter neemt hiermee de ‘Complexity of Things’ ook toe. Waar vroeger een lamp een eindproduct was, is diezelfde lamp nu voorzien van software en daarmee gekoppeld aan het internet, verbonden met de cloud. Er wordt data verzameld voor marketing doeleinden en mobile devices worden gebruikt om de gehele verlichting van huis en kantoor te bedienen. De connected lamp is daarmee inmiddels een onderdeeltje geworden van een groter ecosysteem als eindproduct. Als producent raak je ineens verzeild in complexe ontwikkel- en onderhoudstrajecten waar software de boventoon voert. Met de komst van het ‘Internet of Things’ verandert mogelijk dus ook de business.

Complexiteit van ons digitale tijdperk
Met de ontwikkeling en het in de markt zetten van connected producten komen er veel aspecten naar voren waarmee nu rekening gehouden dient te worden. Naast het ontwikkelen van de hardware en software gaan ook zaken als beveiliging, betrouwbaarheid, continue beschikbaarheid en snelle reactie tijden een belangrijke rol spelen. Maar ook wetgeving als het gaat om b.v. opslag van persoonsgegevens of certificeringen als het gaat om medische toepassingen. En met deze complexiteit neemt ook de kans op fouten en/of uitval van het systeem toe. De focus zal gaan liggen op het doorvoeren van continue verbeteringen en onderhoud van het totale platform met ondersteuning waarbij de eindgebruiker meer dan ooit centraal staat.

Lees meer...

Bekijk alle blogs...

De Agile Consument

In de hedendaagse constant snel veranderende wereld van consumentenproducten ligt de lat der verwachtingen erg hoog. Het is zeer gebruikelijk dat consumenten feedback over hun nieuwste hebbedingen geven aan de producenten van consumentenproducten. De verschillende Social Media kanalen worden gebruikt om het proces van het verzamelen van consumentenopinies aan te moedigen en te versterken. De mogelijkheid tot snelle reactietijden bij “customer care” is tegenwoordig een “must have”.

Consumententevredenheid door vroege en continue oplevering van een potentieel verkoopbaar product is eigenlijk één van de Agile principes. Regelmatige software updates en nieuwe features zijn eerder regel dan uitzondering.

Software Development Proces

Hoewel producenten zich zeer bewust zijn van de Agile manier van werken en de noodzaak daartoe, zijn hun ontwikkelprocessen hier verder van verwijdert dan zij zich wellicht realiseren. Dit start bijvoorbeeld met een haalbaarheidsonderzoek naar het minimale werkbare product. Werk de riskantere features eerst uit en voeg later eventueel extra “could have” features toe wanneer het budget dit toelaat. De financiële afdeling daarentegen eist een complete inschatting van doorlooptijd en kosten vooraf, wat moeilijk of zelfs onmogelijk te realiseren is.

Lees meer...

Bekijk alle blogs...

Het jaarplan als “glazen bol”. Werkt dat nog?

De softwarewereld waarin Fourtress zich begeeft is een snel veranderende wereld. Wij ervaren dat het bijzonder lastig is om planning op de langere termijn te maken. Nog lastiger is om het ook te realiseren. De inschattingen van nu lijken al na drie maanden weer de kast in te kunnen, omdat de wereld waarin onze klanten zich begeven al weer gewijzigd is. Het is lastig om te balanceren tussen de lange-termijn doelstellingen en korte-termijn acties. Het dreigt vaak te vervallen tot korte-termijn doelstellingen.

De jaarlijkse doelstellingen waren helder en SMART gedefinieerd, bottom-up gedragen en top-down gestuurd middels de nodige KPI’s. En toch gaf deze werkwijze een onbevredigd gevoel en dreigde telkenmale het risico dat snel afgeweken moest worden van gestelde doelstellingen. Kortom, de tijd was rijp voor een andere aanpak!

Hoe kan je in zo’n dynamische omgeving toch een gedegen jaarplan opstellen en het ook nog uit laten komen? Hoe komen we af van het “glazen bol” denken en krijgen we meer grip op onze plannen?

Lees meer...

Bekijk alle blogs...

Zowel ‘ZZP-proof’ als ‘Belastingdienst-proof’

Op 2 februari jongstleden kwam uiteindelijk het definitieve besluit; de VAR (Verklaring arbeidsrelatie) gaat verdwijnen. Werkgevers en ZZP’ers zijn voortaan verplicht om een modelovereenkomst met elkaar te sluiten en deze bij de Belastingdienst te toetsen. Wat gaat dat voor ons allemaal betekenen? Die vraag stelden wij ons onmiddellijk na het besluit.

Externe software specialisten zijn onlosmakelijk verbonden met Fourtress vanaf het ontstaan in 2000. Mede dankzij hun kennis en capaciteiten geven wij onze klanten de garantie dat we zelfs de meest complexe projecten naar volledige tevredenheid kunnen uitvoeren. We zijn dan ook erg trots op de ZZP’ers die zich met grote regelmaat voor ons inzetten en we behandelen hen met dezelfde zorgvuldigheid als onze eigen experts.

De nieuwe Wet deregulering arbeidsrelaties (Wet DBA) zorgt voor veel onzekerheid bij zowel zelfstandigen als bedrijven. Ook bij ons was er in eerste instantie veel onduidelijkheid maar we zijn ons meteen gaan verdiepen in de materie. We hebben het nieuws op de voet gevolgd, we zijn ons gaan inlezen, hebben afspraken gemaakt met onze jurist en zijn de meningen van freelancers gaan pijlen. Dit alles om als Fourtress zijnde ook na de veranderingen “ZZP-proof” te blijven.

Lees meer...

Bekijk alle blogs...

Programmeer een kus

Hoe vertaal je een artistieke visie in een technische implementatie? Dat was de belangrijkste uitdaging die Fourtress , specialist op het gebied van embedded software en technische automatisering , heeft aangepakt tijdens het EEG KISS- project . "Het is erg motiverend om op te trekken met kunstenaars , zij hebben een andere focus dan onze gemiddelde klant ," zegt Tom Hilgeman, software engineer bij Fourtress . "Normaal gesproken hebben onze klanten veel technische know -how en hebben zij specifieke eisen met betrekking tot de implementatie van onze oplossingen. De kunstenaars waren veel meer gericht op het gewenste resultaat en wij kregen meer vrijheid en een meer uitgesproken adviserende rol ten aanzien van de technische keuzes die moesten worden gemaakt . "

Tom was betrokken bij het begin van het project, werkte vervolgens een jaar voor een klant van Fourtress, en sloot daarna weer aan bij het project. Bij terugkomst was hij aangenaam verrast door de vooruitgang die was gemaakt. "Ik herinner me dat we echt bezig waren met de basis, zoals het verkrijgen van een goede uitlezing van de ruwe EEG-data van de headset. En nu, minder dan een jaar later, hebben we een compleet platform in Python geïmplementeerd, met diverse filters en selecteerbare ingang voor meerdere soorten sensoren. Ook bouwden we een engine in C ++ code die de visuele en auditieve feedback van de EEG kus draait. "

Lees meer...

Bekijk alle blogs...

Cases

 

Contact

Fourtress

Bezoekadres:

Meerenakkerplein 20
5652 BJ Eindhoven

Postadres:

Postbus 8590
5605 KN Eindhoven

T. +31 (0)40-2661080
E. info@fourtress.nl

vCard